BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 31 March 2012

Apa-apa sahajalah...

Lama jugak xupdate blog ni...semakin busy dr sehari ke sehari..tp tika dan saat ni..curi masa ckit nk menulis blog..sebenarnya tgh agak tension dan serabut..plus...rindukan kampung halaman..rindukan family...semester akhir ni begitu mencabar...kdg2 rasa jugak putus harapan... smpai 1 tahap 2 bnda ni yg terlintas dlm kepala otak ni..QUIT or EXTAND.... oh..no no no no... sikit saja lg....Ya Allah...permudahkan urusan hambaMu di semester akhir ini...

Bila serabut...terbayang saja muka ibu n ayah...rndunya...rindu mereka smua..rndu dia jgk..eh sapa dia 2..ntahlewww..hehe..xsbar nk hbis study...nk kerja..xnk susahkan ibu n ayah lg dh..bila lah smua ni nk berakhir...hmmm..yg pasti masa utk enjoy dh xada skrg ni yer..hari2 pun dh kena ada kt bengkel 9pg-5ptg..mcm office hour sgt kan..hehe..Oh yaaa...rindu xhabis lg ni...jelesnya kt org yg rumah dia dekat je..boleh slalu balik rumah..hmmm...


Saya xkuat tanpa mereka

Saya syg ibu n ayah...Ya Allah Ya Tuhanku..rahmatilah kedua ibu bapaku dimana sahaja mereka berada... walaupun aku insan yg lemah....permudahkanlah urusan pelajaranku di hari2 mendatang...tabahkanlah hatiku Ya Allah....semoga aku kuat dan tabah untuk menghadapi semester yg sgt mencabar ini... =(


Tuesday, 13 March 2012

Home Sick .... =(

Yohaaaaa.......KENAPA JADI BEGINI?? Kenapa rasa mcm ni...seriously rasa sgt2 nak balik rumah..xmau duduk shah alam...banyak tekanan...I Miss My Home...isk3 =(

Nak Balik



SAYA NAK RUMAH SAYA!!!

Ibuuu...nak balik...nak balik...rindu ibu... =) takutnya dgn sem last ni...sgt mencabar...yg pasti ada satu perkara yg membuatkan aku sgt2 benci dgn Shah Alam ni...untuk kau yang aku benci.."KALAU KAU AKU DAH BENCI..KETURUNAN KAU PUN AKU TAK SUKA TAU"..I HATE EVERYTHING ABOUT YOU...gth...

Ya Allah...permudahkan segala urusanku hidupku di hari-hari mendatang..tabahkanlah hatiku untuk mengharungi hidup yang semakin mencabar ini..hindarkan aku dari hasad dengki dan fitnah manusia..Sesungguhnya hanya Engkau yg berkuasa ke atas sesuatu.....

I love my Family.... =)

Saturday, 3 March 2012

Jalan-jalan Cari Makan =)

Salam 1 Malaysia anda2 di luar sana....xda crita yg best pun utk dijadikan mukadimah blog di bulan Mac ni...hmmm...hai...sedar xsedar cuti semester pun dh berakhir...sy harus pulang ke  Shah Alam untuk meneruskan perjuangan di semester terakhir....sebelum saya,kakak n adik lelaki balik ke tmpt pengajian masing2 kami 1 family pun pergi la mkn sama2 di Restoran Dusun Permai...dkt je dgn rumah...lets check it out... =)

Y.B dan anak2 buah tgh survey kawasan

Tempat mkn dia sgt best dan selesa

View yg cantik tapi gelap

Messeging je qojenye

Satu Penantian
Ibu tengok apa ntah

Pejam pulak

Si Bajettt... =p

Kat wakaf pun boleh mkn

Ni sapa ntah??

My Neslo Ais

Tom Yam campur...not bad laa

Satay Ayam...sgt sedaaaapppp


Ikan Siakap Bakar...quite manissss...

Ikan Kembung Bakar
Sotong Goreng Tepung my fevret

Timun n sambal belacan

Makan pun dah kenyang...so tunggu apa lg...balik laaaa...hehe...jgn terliur ye anda2 di luar sana...daaaa~~~~

Sunday, 19 February 2012

Tok Wan Usop's 1st twin generation... =)

Assalamualaikum...hye uolsss..hihi..mengadewww...sy ni sebenarnya nak cerita pasal sepupu baru saya yg plg kecik..yg plg latest..cerita ni sbnrnya besa2 ja tp yg bestnya sbb sepupu baru sy ni kembar...sgt cumillllllllllllll... so sy jd ciwi sgt dpt sepupu kembar ni...ciwi 2 apa?org2 kedah/utara maybe tau kut..nk terang pun xtau cmna..ciwi 2 mcm syoq gilaaa la kut...

Sepupu kembar saya ni dilahirkan pada 30/12/2011 yg lalu..depa ni dh setahun pun kata mama depa..hehe..yerla..skrg kn dh 2012..hihih..depa ni anak makcik saya yg sy panggil cik ayu dan cik ajib..Nama baby ni Nurul Adani Damia (kakak) dgn Nurul Adani Rania..so..just tgk la gambar kembar pertama dlm keturunan tok wan usop ni...

Ini dia..yang kiri ni Rania..yang kanan Damia

Damia

Rania

Rania tutup mata plak..





Saaaayangggg dia...

hihih

Tggu kembar bgun tido..hehe

Tidoooo

Twin girl with their sis...Husna..smua comey2

Hihi..syg baby comey

Itu shja lah cerita pasal baby kembar...seronoknya klau dpt baby kemba kan..semoga damia dan rania membesar dgn sihat dan menjadi anak yg solehah 1 hari nanti...InsyaAllah... =)

Monday, 13 February 2012

Aku Ada Baucer Buku...Kau Ade???

Hmmm..almost 1 week didn't update my blog...xmo ckp byk..just nk story how i spend my baucer buku 1 Malaysia...btw..thanks government 4 the baucer buku yaa...

Klau anda semua nk tahu..sy telah korbankan Baucer Buku sy sebanyak RM 150 kpd adik2 sy utk beli buku2 revision....hajat di hati nk la jgk shopping novel ke..tp xapalah...berkorban utk adik2 pnya pasal..sy xkisah..janji belajar elok2...

so we all pun berkunjung laa ke kedai buku Popular di Pacific Alor Star...MasyaAllah..punya la sesak dan rmai org..time 2 plak hari Sabtu...dh alang2 sampai..beli jgk la dan beratur agak lama utk membayar...ksian ibu dan ayah kena tggu lama..

Hihi..

Alia..SPM Candidate..tgh pilih buku

bdk ni pun sibuk pilih buku

Aina berpoyo-poyo membaca







Tunggu nk byr pnya ramai smpai smpt lg membaca

Kebosanan menunggu


Panjang lagi barisan kt belakang tu

Pening kepala tgk ramai org sgt beratur

Tgk ibu kt luar cermin tu..menanti penuh sabar..hehe
So mcm 2 saja lah cerita dia..hehe...actually gambar pun xbyk snap time ni..sogan kek org ramai eh..hehe..jd tggl la lg rm 50 baucer utk sy shopping alat tulis utk sem baru nti...thats all.. =)

Tuesday, 7 February 2012

Maulidur Rasul 2012




Salam sejahtera,salam Ukhuwah.salam 1 Malaysia kpd anda2 semua di luar sana...entry kali ini adalah berkenaan perarakan sempena sambutan maulidur rasul di Taman Mahsuri,Jitra,Kedah iaitu taman perumahan sy...program ini adlah anjuran Komuniti Rukun Tetangga Taman Mahsuri...utk pengetahuan anda semua..ini lah kali pertama sy dpt turut serta dlm perarakan ini kerana selepas menjejakkan kaki ke alam universiti..sy menyambut maulidur rasul di kampus sahaja..dan perarakan terakhir yg sy sertai ketika itu adalah semasa maulidur rasul tahun 2009 di uitm Machang,Kelantan.Kebetulan pula pada hari maulidur rasul tahun ini sy sedang dlm cuti semester jd dptlah sy joint perarakan ini...

Family saya...semuanya serba hitam

Muslimin dan muslimat berkumpul sebelum perarakan
Jangan terkejut..perarakan ini turut disertai oleh jiran bukan Melayu yg terdiri dr kaum Cina,India,dan Siam.Sebelum perarakan bermula...semua peserta berkumpul di dewan org ramai berdekaan surau taman mahsuri..Inilah yg dinamakan perpaduan 1 Malaysia.. =)


Sesi pendaftaran..itu jiran dpn rumah sy uncle Eng atau famous dgn panggilan 'Paksu Eng'







Remaja2 Cina

Kaum India...pakcik yg baju hijau 2 melayu ye

3 org meenachi...=)

Yg di tgh berbaju Melayu hitam 2 lah ketua perarakan merangkap ayah sy..=)



Bersiap sedia untuk berarak

Masih sempat berposing mereka ini

Jiran bukan melayu pun get ready jugak

Bergerak ke barisan permulaan.. =)

Barisan hadapan perarakan

Barisan jiran bukan melayu..tp pemegang signboard itu budak melayu ye.. =)

Panas terik tdk dihiraukan...

sambil berarak sambil berselawat ke atas baginda




hihi....
Setelah berarak mengelilingi kawasan perumahan sejauh 2km...kami kembali ke dewan org ramai utk sesi ceramah oleh ustaz Saruji Afandi...dan selepas itu adalah acara mkn2..


Keadaan selepas perarakan..khemah luar tlh dipenuhi oleh pelajar sekolah Sultan Abdul Halim yg turut joint event ini


TN.HJ.Razif membaca doa sebelum ceramah

Ceramah oleh ustaz saruji...gmbr gelap la pulak

Tekun mendengar ceramah..termasuk jiran bkn melayu jgk.. =)

Ibu dan Aunty Ong..1 Malaysia maaa... =)

Semua asyik mendengar ceramah

Makan time..utk jiran bkn melayu

Bersila mcm org melayu... =)

Ini pulak mkn dlm dulang ramai2...

Ini cara yg betul mkn ikut sunnah nabi..tgk cara duduk 2..pandai pun
Begitulah sedikit sebanyak kemeriahan sambutan maulidur rasul di taman mahsuri..event ni turut tersiar dlm berita wilayah RTM dan jgk di Astro Awani...program sebegini sememangnya sgt baik utk mengeratkan silaturrahim dan juga untuk memupuk perpaduan antara kaum selain dr mengingati hari kelahiran Baginda Nabi Muhammad s.a.w...Alhamdulillah..event ini berjalan lancar dr mula sehingga ke akhir...sekian... =)