BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 3 February 2012

Revenge's Paid..!!!

Salam Jumaat anda2 smua di luar sana,baik yg berada di bwh katil,di atas pucuk nyior,dale ghok,celah sliding door mahupun di dlm kabinet dapur harap sihat semuanye yer...tgk tajuk entry sy hri ni..haa..takut x.. takut x?? hihi..lexluhh..anda semua tau x?hari jumaat adlh hari cuti untuk negeri Kedah..jd smua org xkerja n bdk2 pun xskolah laa hri ni..(yg kena kerja jgk hri ni 2 biaq pi kt depa la...pdn muka...hahaa)...hri ni sy sgt puas hti sprti mna tajuk entry sy 2..sy dh berjaya balas dendam!! huhh...

hmm...seawal sblum subuh lg kami 1 fmly dh bgun..pergi solat subuh berjemaah  dkt masjid bandar darulaman..then dgr kuliah subuh dr seorang sheikh yg sgt pekat bhsa jawa dia...lpas 2 blik dr masjid ayah ajak semua pi mkn roti canai dkt warung cikdie...slps dh hbis mkn kami smua p hntr adik sy yg form 5 pergi tusyen dkt pekan jitra...then kami smua trus ke 'nat Tok Jalai'...cerita dendam sy bermula di sini... =)

klau smua nk tau 'nat' ni klau bhsa standartnya adlah pasar pagi...kt tmpt lain mybe pggil pasar pagi kn tp klau dkt area kedah/perlis ni pasar pg org pgil 'nat'...tok jalai ni plak nma tmpt...so kami pun pergilah nat tok jalai beramai-ramai..ni nk habaq hang..biasanya tiap mggu ayah n ibu saja yg pi nat tok jalai ni..tp disebabkan misi membalas dendam..hari ni sy turut serta mai ke nat ni..kakak n adik sy aina pun turut sama meng'escort'...dkt nat tok jalai ni ada mcm2..bhn2 mentah,makanan,baju2 n mcm2 lg laa...


Inilah dia nat tok jalai yg sentiasa penuh dgn org



Kami 1 family pun berjalan la menjelajah nat ni nk beli brg2 mcm2...mcm ni lah panorama yg terdapat dkt nat tok jalai di pagi jumaat penghulu hari ni...
 
Tuan Hj Razif selaku ketua rombongan sedang mendahului



Budak poyo dan ibu tercinta
Angry Bird..hihi
ada yang bru nk buka gerai



Mangsa-mangsa kekejaman manusia...haha
Sotong...bukan sutun tau
kepah...selonggok 3 ringgit..(lawak je)
Udang size S,M dan L... =)
Ikan keli...one of my favourite
Ikang preh (ikan fresh)..hihi
Sayur sayuran
gerai makanan..mcm2 ada
macam 2lah serba sikit scenery yg terdapat di tok jalai..persoalannya..apa yg sy dendamkan sgt 2???jeng..jeng..jeng..tadaaa....

Burung puyuh habaq hanggg...cumil x? =)
kita zoom sikit..hehe

haa..inilah dia..sy mmg berdendam gila dgn si puyuh ni...dia yg cr pasal dulu..masa sy demam seminggu hari 2 dia dh buat sy mengidam nk mkn dia..tp masa 2 xda selera..mmg sy dendam sgt xdpt mkn dia masa 2..skrg terimalah nasib kau...aku nk mkn kau puyuh biar terbalas dendam aku dkt kau..hahaha...puyuh ni 3 ekor RM10...sy mmg suka sgt mkn burung puyuh...tp xdpt la nk mkn selalu..hihiiii...

sy yg pilih sendiri..hoho
angkat sikit...hehe,,ala brader blkg 2..jd background plak dia
Ibu pilih sayur
Dah dpt apa yg sy nk..apa lg..jom la blik xsabar nk goreng puyuh ni
'Perembiang' tersohor (tukang bawak barang2..hehe)

Smpai sja di rumah..first skali ambik kisah hal si puyuh ni dulu la...hihi..ini yg penting..dh lama mengidam nk mkn kut..kalah org pregnant punya mengidam..=p
Hai uollsss...sexy x sy pose mcm ni..hahaa
Aduiii..tolong kepala sy putuih...haha
Hasilnya...puyuh goreng idamanku...sedappp habaq hanggg
Kebetulan pulak jiran blkg rumah pun bg gulai puyuh masa mkn tghari td..hihi
Selain 2...ada jgk ibu sy masak yg sedap2 utk mkn tghari 2..kakak sy pun masak jgk..hari jumaat je mmg mkn sedap2... (xgemok2 pun..huhh)...sy pulak menggantikan tugas alia utk menumbuk sambal belacan hri ni..gmbr xsmpt snap ayah dh mkn dulu..hihiii
Gulai kepala ikan campur ikan temenung (ikan kembung)
sayur manis semanis tukang buatnya (ibu laa 2) =)
Menu wajib...ikan temenung goreng.. =)

haa...yg ni pinggan saya..cumil kn portion puyuh 2..haha...dpt mkn dia ni lauk lain xusik sgt dh pun xpa..

Alhamdulillah terbalas sudah dendam sy nk mkn puyuh...( nak lagiiiii...hehe)...in conclusion..hari ni mcm2 xtvt la jgk yg sy buat wlaupun dkt rumah saja..kpd anda2 smua..rugi tau sapa yg xmkn burung puyuh..gila sedap nk habaq bg kt hampa....hehe...kalau kt kedah murah ja burung puyuh ni..sy biasa mkn kt shah alam mahal..tp sedap n sbb suka pnya psal mahal pun xdak hal lah..hehe..okay..enough for the 1st entry in february ni...kpd burung puyuh..aku puas dpt mkn kau hari ni..hahaha !!!









No comments:

Post a Comment